Sunday, September 13, 2015

Fluffy chokolade hvede boller
2 dl mælk
100 gr smør
50 gr gær
1/2 tsk salt
40 gr sukker
2 æg
100-150 gr chokolade knapper
ca 500 gr hvedemel
Lidt kaffe til pensling
Smelt smør og hæld mælken heri, (det gør det nemmere at ramme den lunkne temperatur der ikke slår gæren ihjel).
Bland gæren med sukker til det bliver flydende, og hæld i (mælk/smør blandningen).
Tilsæt æg, mel og til sidst salt, rør til dejen bliver en lind fed klump og stil så til hævning et lunt sted Til den er ca dobbelt størelse. (Ca 25min).
Slå dejen ned og del den i 16 dele, ælt chokoladen i bollerne (der skal være chokolade, de smager også fint uden). Pensl bollerne med kaffe og stil til damphævning i 30 min.
Bag bollerne 10-15 min på 175 grader.


No comments: