Saturday, October 20, 2012

Flere opskrifter

Omega fisk

300-400g fisk (torsk, rødspætte eller andet)
1/2 Squash
2-3 gulerødder
2 stænger bladselleri
(Kartofler - det plejer jeg)
Olivenolie
Lidt revet muskatnød
1 1/2 dl god bouillon
Frisk timian

Fisk i fad (muligvis 2 fade), drys m salt og peber. Skær grøntsagerne i
stænger og sauter dem let blanke i olie. Krydr med salt, peber og lidt revet
muskatnød og fordel det i fadet (fadene). Hæld en bouillonen over. Drys m
timian og dæk med stanniol. Bag det ved 180 grader i ca. 20 min eller indtil
fisken er gennembagt.

Server med ris og evt. citronbåde.
___________________________________________________


Sprøde miniature kurve med laksemousse 6 pers.

Ingredienser (12 stk)
    •    300 g laksefilet med skind   
    •     olie
    •    ½ spsk rosa peberkorn
    •    salt og peber

Citrondressing
    •    1 spsk citronsaft
    •    ½ spsk honning
    •    citronskal fra ½ citron
    •    3 spsk drænet yoghurt 2%
    •    2 spsk purløg
    •    salt og peber

Sprøde kurve
    •    2 fillodej
    •    25 g smør

Sådan gør du;
Kom laks i et ovnfast fad og drys med salt og peber. 
Stil fadet i ovnene ved 200˚ i ca. 10 minutter. 
Pisk citrondressingen sammen. Mos laksekødet uden skind med en gaffel og vend dressingen i. Stil lakseblandingen koldt. Smag til med citronsaft, citronskal, salt og peber. Blend laksecremen med stavblender hvis du har lyst, eller lad den blive lidt mere rustik i strukturen afhængig af smag og behag.

Pensl filodejen med smeltet smør og stik 12 stk. 8-10 cm diameter stykker ud. Stil snapse glas på hovedet, pensl dem med olie og fold dejstykkerne ned over glasset så der dannes en kurv. De kan også laves i små muffinforme. Stil filodejskurvene (i eller over formene) på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ved 180˚ i ca. 6 min. eller til de er helt sprøde.

No comments: